TEŠKA SAOBRAČAJNA NERCEČA,POVRIJEĐENE DVIJE MALOLJETNE OSOBE

03.07.2022.god.Tehnička intervencija od 02:13 min do 03:55 minuta.Davanje rasvjete uz pomoć rasvjetnog stuba sa tehničkog vatrogasnog vozila tokom policijskog uviđaja teške saobračajne nesreče koja se dogodila na magistralnom putu M5 u mjestu Grbavica,u kojoj su učestovala dva putnička vozila.Nakon završenog uviđaja pomeli smo cestu kako bi se saobračaj mogao nesmetano odvijat!

 

TEŠKA SAOBRAČAJNA NESREČA U VITEZ

Dana 29.06.2022.god.Tehnička intervencija: 08:11 sati,teška saobračajna nesreča na M5 ,sudar dva putnička i jednog teretnog motorna vozila,na žalost jedna osoba izgubila je život,na licu mjesta tehničko vozilo i pet vatrogasaca,upotrebom hidraulučnih kliješta unesrečenog smo izvadili iz vozila,ovom prilikom izražavamo duboko saučešće porodici nastradalog!

VATROGASCI UGASILI KATASTROFALNI POŽAR U FIRMI EKO TRSTIKA U LJUBIČU.

Burna noć za Viteške vatrogasce; Dana 06.08.2021. godine 18;28 minuta dobili smo dojavu da je došlo do požara u firmi Eko trstika doo u Ljubiču ,te da je komplet objekat u plamenu, odmah po dojavi na lice mjestu upućena su dva navalna vatrogasna vozila sa 6 vatrogasaca, a prilikom vožnje do lica mjesta uočili smo da je u pitanju požar većih razmjera pa smo odmah angažovali još tri vatrogasna vozila sa 5 vatrogasaca. Po dolasku na lice mjesta u 18;40 minuta zatićemo kompletna dva proizvodna prostora,dvije porodične kuče,dvije štale,te dva pomočna prostora u plamenu, odmah pristupamo gašenju požara uz pomoć vazdušnog pjenila sa šest mlazeva preko razdjelnice, požar je u 21;15 minuta stavljen pod kontrolu, prilikom samog gašenja dolazilo je do manjih exsplozija uskladištenih proizvoda (razređivača,laka i benzina). Zbog nedostatka hidranata u MZ Krčevine ,naseljeno mjesto Ljubić , u pomoć smo pozvali i cisternu iz JKP Vitkom doo Vitez te vatrogasce iz TVJ Travnika a po vodu smo se vračali u vatrogasni dom u Starom Vitezu. U gašenju požara lakše povrede je zadobio vatrogasac dobrovoljac Merđan Amir a nesebićnu pomoć smo pri gašenju ovog velikog požara imali od radnika firme Eko trstika doo te mještana iz Ljubiča.Vatrogasci su nadljudskim naporima uspjeli spasiti tri porodiočne kučevdvije garaže,dvije štale i tri pomočna objekta. Materijalna šteta je velika , a uzrok požara utvrđuje MUP SBK/KSB iz Travnika.

INTERVENCIJA VATROGASACA U KRUŠČICI.

Dana 16.07.2021.godine usljed jakih kišnih padavina došlo je do naglog porasta rijeke Kruščice.U 19;18 minuta dežurni vatrogasci su primili dojavu da je voda naglo dosla do stanbenih objekata.Izlaskom na lice mjesta uvidjeli smo da je se voda počela povlačiti u svoje korito a stanbeni i drugi objekti kao i stanovništvo nije bilo ugroženo.U 22,35 minuta povlačimo se u bazu jer se rijeka Kruščica povukla u svoje korito,služba CZ Vitez stavila je na raspolaganje sve svoje resurse uključujući i mehanizaciju ali za njihovu intervenciju nije bilo potrebe.Na intervenciji pored šest vatrogasaca sa tehničkim vozilom bili su i mnogobrojni mještani MZ Kruščica koji su se vatrogascima stavili na raspolaganje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

POŽAR VIKENDICE U MJESTU KUBER

Dana 21.03.2021.god.,dežurnim vatrogascima u 09:29 min na telefon 123. dolazi dojava da gori vikendica u mjestu Kuber na granici općina Vitez i Zenica, u kojoj su bile dvije osobe.Na lice mjesta upućena ekipa od šest vatrogasaca sa navalnim vozilom Mercedes Benz 1124.Dolazak na lice mjesta po veoma nepristupačnom putu u 09:48(19 minuta).Požar je vrlo brzo lokalizovan ali je na objektu pričinjena veča materijalna šteta.Na licu mjesta bila je i patrola PS Vitez.

BRZOM INTERVENCIJOM VATROGASACA UGAŠEN POŽAR NA KROVU STANBENOG OBJEKTA

Dana 18.03.2021.god u 09:20 minuta,dojava požara da gori krov kuče vlasnika Bešić A. u St.Vitezu.Na lice mjesta upućeno navalno vozilo i šest vatrogasaca.Brzom reakcijom vatrogasaca požar je vrlo brzo ugašen i stavljen pod kontrolu uz minimalnu materijalnu štetu.Hvala našem sugrađaninu Mirnes Bešo za pravovremenu dojavu za požar!

Požar automobila u Auto kuči Cirko d.o.o. Stara Bila-Vitez

Jutros u 2:29 sata od strane dežurnog iz P.S. Vitez dobijamo dojavu da u pomenutoj auto kuči gori veči broj putničkih vozila.
Odmah po dojavi na lice mjesta izlazi šest vatrogasca sa dva vozila navalna vozila Mercedes benz 1928 i Mercedes benz 1124,dok su u pripravnosti u vatrogasnom domu ostala još četiri vatrogasca.
Po dolasku na mjesto požara zatičemo veći broj vozila u plamenu, te pristupamo gašenju požara.
Požar je lokalizovan u 03:11 minuta a povratak u bazu je bio 3:45 sati dok je na vozilima pričinjena velika materijalna šteta.

TEŠKA SAOBRAČAJNA NESREČA NA M5 U MJESTU JARDOL

U 15 sati i 13 minuta dojava za tešku saobračajnu nesreću na magistralnom putu M-5 u mjestu Jardol, gdje se nakon sudara putničkog i teretnog vozila ,putničko motorno vozilo Fiat Punto zapalilo. Na lice mjesta izlazi navalno vozilo sa 4.vatrogasca.Zahvaljujući pribranošču vozača teretnog motornog vozila početni požar na vozilu ugašen je sa dva vatrogasna aparata S- 6 kg.Povrjeđena osoba je odmah prebačena u bolnicu Nova .Na licu mjesta je bila i patrola P S.Vitez.Povratak u bazu 16:06 min.